Afmetingen zeecontainers

  • Keuze uit maar liefst 2000 containers
  • Snelle levering in heel Nederland
  • Containers op maat beschikbaar
  • Home

Diverse afmetingen in zeecontainer bij Brinkbox

Een zeecontainer is uitermate geschikt om spullen in op te slaan. Daarbij spelen de afmetingen van de container een belangrijke rol, vooral wanneer de container ingezet gaat worden voor internationaal transport. Daarom adviseren we je graag over de aanschaf van containers. Met name bij internationaal transport is het belangrijk om rekening te houden met het gewicht, de capaciteit en de afmetingen van een zeecontainer.
 

Meest gevraagde afmetingen van een zeecontainer

Het belangrijkste element van de zeecontainer is de lengte. Deze wordt uitgedrukt in voet (feet, ft.). Dit wil dus zeggen dat de afmeting van een zeecontainer wordt uitgedrukt als 40ft of 20ft. Echter, kunnen de exacte maten verschillen per container. De meest voorkomende maten zijn 3 x 2,44 x 2,59 m (10ft), 6 x 2,44 x 2,59 m (20ft) of 12 x 2,44 x 2,59 m (40ft). 

Wist je dat een standaard zeecontainer in feite niet bestaat? Toch kunnen we veel wensen realiseren. Kies bijvoorbeeld voor een container op maat.
 

Meest gevraagde afmetingen van een zeecontainer

De lengte van een zeecontainer kan dus variëren. De meest voorkomende lengte bij Brinkbox is 40ft. Deze container is ruim 12 meter lang. Deze grote containers worden in de meeste gevallen gebruikt voor internationaal transport. 

Daarnaast bieden wij ook containers aan van 20ft. Deze zijn gemiddeld 6 meter lang. Bij de containers van 10ft moet je denken aan een lengte van 3 meter. Containers van 3 meter zien we vaak terugkomen als maatwerkoplossing. Denk hierbij aan een eventuele (nood)opslag op locatie. 

Toch de voorkeur voor een kleinere container? Bekijk dan eens onze opslagcontainers van 8ft of zelf 6ft. Deze varianten zijn zeer geschikt voor op locatie en opslag. Daarnaast zie je deze opslagcontainers ook vaker voorkomen op vrachtwagens.
 

De hoogte van een zeecontainer

Bij brinkbox verkopen we vrijwel altijd de standaard hoogte van een zeecontainer van ruim 2,59 meter hoog. Uiteraard is het ook mogelijk om te kiezen voor een high cube zeecontainer. Bij een high cube zeecontainer moet je denken aan een zeecontainer die ongeveer 30 centimeter hoger is dan gemiddeld (2,89 m).
 

Het gewicht van een zeecontainer

Eén van de belangrijkste factoren van zeecontainer is het gewicht. Met name wanneer zeecontainers worden gebruikt voor transportdoeleinden. Bij bijvoorbeeld een transportcontainer zijn drie gewichten van toepassing: maximale belading, het maximale gewicht en het tarra. Kijk daarom altijd bij de aanschaf van een container naar de specifieke gewichten van het desbetreffende variant. 

Bekijk onze website voor de verschillende mogelijkheden in containers. 

Nog vragen over de verschillende afmetingen en mogelijkheden van een opslag- of zeecontainer? Neem dan gerust contact met ons op.

Contact opnemen Komt u er niet uit?

Wij helpen u graag bij het vinden van de best passende container die perfect aansluit bij uw wensen en voorkeuren. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend advies. 

Samen nemen we de mogelijkheden door en komen we tot de meest passende oplossing. Wilt u graag een maatwerk oplossing? Ook daarvoor bent u bij Brinkbox op de juiste plek.


 

 
Komt u er niet uit?