Over Brinkbox Een korte geschiedenis

  • Keuze uit maar liefst 2000 containers
  • Snelle levering in heel Nederland
  • Containers op maat beschikbaar
Historie

In 1977 is Brinkbox opgericht

Oudste containerbedrijf van Nederland

Brinkbox kent een lange en rijke historie. In 1977 is Van den Brink Containerservice opgericht. Dit bedrijf is opgericht door dezelfde eigenaar als het toenmalige Van den Brink Transport.

Van den Brink Transport vindt zijn bron in Kootwijkerbroek en is opgericht in 1966. Van den Brink Transport had de mogelijkheid om containers te vervoeren met een speciale zijlader. Een gat in de toenmalige markt, want er was een steeds grotere vraag naar zeecontainers en het vervoer daarvan. In 1979 werd Van den Brink Transport uitgebreid met Van den Brink Containerservice. Deze tak van sport is grotendeels ontstaan als hobby in verkoop en verhuur van alle soorten zeecontainers.

Rechts een afbeelding van een vrachtauto van Van den Brink Transport met zelflossende kraan en 2 stuks 20ft zeecontainers.

  • Opgericht in 1977
  • In 1979 uitgebreid met Van den Brink Containerservice
  • Begonnen als hobby
 
In 1977 is Brinkbox opgericht
Fusie

Van uitbreiding naar overname, in huidige vorm Brinkbox

Overname door Van Manen Transport

In 2001 verhuisde Van den Brink Transport en Van den Brink Containerservice van Kootwijkerbroek naar Barneveld. Vanaf die tijd werd een extra handelsnaam aan Van den Brink Containerservice toegevoegd, voornamelijk voor reclamedoeleinden en speciaal gebouwde containers:

 

Brinkbox special. Per 1 januari 2007 is Van den Brink Transport overgenomen door Van Maanen Transport. De Containerservice bleef in handen van de oud-eigenaar van Van den Brink Transport. Vanaf 1 januari 2008 is Brinkbox B.V. de officiële bedrijfsnaam van Van den Brink Containerservice geworden.

 
Van uitbreiding naar overname, in huidige vorm Brinkbox
Contact opnemen Komt u er niet uit?

Wij helpen u graag bij het vinden van de best passende container die perfect aansluit bij uw wensen en voorkeuren. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend advies. 

Samen nemen we de mogelijkheden door en komen we tot de meest passende oplossing. Wilt u graag een maatwerk oplossing? Ook daarvoor bent u bij Brinkbox op de juiste plek.


 

 
Komt u er niet uit?