Gebruikte container

  • Keuze uit maar liefst 2000 containers
  • Snelle levering in heel Nederland
  • Containers op maat beschikbaar
Gebruikte container

Een gebruikte container kopen?

Ben je op zoek naar een gebruikte container? Een gebruikte container is nog lang niet afgedankt. Een gebruikte container kan slechts enkele keren gebruikt zijn, maar kan ook over gebruikerssporen beschikken. Benieuwd of een gebruikte container geschikt is voor jou? Hieronder lees je tips bij de aanschaf van een gebruikte zeecontainer en de mogelijkheden van Brinkbox.
 

Groot aanbod

Zeecontainers worden door grote transportbedrijven vrijwel altijd nieuw en in grote aantallen aangeschaft. Na de aankoop van een nieuwe partij of afschrijving komen deze containers bij Brinkbox terecht. Kies je voor koop of huur? Zowel voor het kopen als huren van een gebruikte zee container ben je bij Brinkbox aan het juiste adres. Belangrijk is het om je goed te verdiepen bij de aanschaf van een gebruikte container. Bij Brinkbox helpen we je hier graag bij.
 

Tips voor de aanschaf van een gebruikte container

Een tweedehands container kopen? Natuurlijk is de aanschaf van een container een flinke investering, waarover je goed nadenkt. Hierbij is vooral het kiezen van de juiste container belangrijk. Met altijd meer dan 2.000 containers op voorraad, beschikt Brinkbox over een groot assortiment tweedehands kantoorunits. Wij verkopen zowel nieuwe als gebruikte containers in alle soorten en maten. 

Een gebruikte container kan een voordelige oplossing zijn wanneer blijkt dat aanschaf van een nieuwe niet binnen het budget ligt. Wel is het belangrijk om je goed te verdiepen bij de aanschaf van een gebruikte container. Je wilt namelijk niet met een container opgescheept zitten die allemaal gebreken heeft. Daarom hebben we een aantal tips voor je opgesomd waar je op kunt letten bij de aanschaf van een gebruikte container:

1. Een CSC-certificering
Het is belangrijk om bij een gebruikte container in de gaten te houden of deze beschikt over een CSC-certificering. Is dat het geval dan is de container geschikt voor internationaal transport. Deze containers kunnen dus gelijk gebruikt worden voor de inzet van transport of opslag. Lang niet alle ondernemingen hebben hun containers voorzien van een CSC-certificaat. Bij Brinkbox zijn alle containers in ons aanbod gekeurd en voorzien van CSC-certificering.    

2. Eventuele gebreken
Vaak wanneer je een container aanschaft met CSC-certificering kun je ervan uit gaan dat er geen gebreken zijn. Echter is het wel aan te raden, indien de mogelijkheid zich voordoet, de container zelf te checken op gebreken of navraag te doen. Sluiten alle deuren goed? Is er roest aanwezig? Wanneer je dit zelf bekijkt kun je zorgen dat je extra bevestiging krijgt dat de container geschikt is voor jouw doeleinden.

3. Aanpassingen
Een gebruikte container kan op maat of naar wens zijn gemaakt voor de voormalige eigenaar. Zo worden er ook regelmatig modificaties uitgevoerd. Hierbij kun je denken aan een extra geplaatste deur, tussenwand of andere aanpassingen. Dit hoeft niet altijd nadelig te zijn en kan zelfs voordelen hebben, maar let hier bij de aanschaf wel op. Vraag altijd even voor de zekerheid na of het gaat om een standaard zeecontainer of dat er modificaties zijn aangebracht. 

4. Transport
Je staat op het punt een gebruikte container aan te schaffen, dan rest alleen nog de laatste vraag: hoe komt de container op plaats van bestemming? Bekijk voor de aanschaf wat de transportkosten zijn om de container op locatie af te leveren. Zo kom je niet voor ongewenste verrassingen te staan. 

Bij Brinkbox kunnen we vanuit onze depots in Antwerpen, Rotterdam en Ede binnen enkele dagen containers in heel Nederland leveren. Dit zorgt ervoor dat de transportkosten voor jou beperkt blijven. Brinkbox is naast de verkoop en verhuur van containers gespecialiseerd in het vervoer van containers op veel verschillende manieren. Daarnaast hebben we bij Brinkbox binnen- en buiten opslagruimte op onze eigen terreinen.
 

A, B en C kwaliteit

Bij Brinkbox hebben we alle soorten containers. De verschillende modellen die we bij Brinkbox aanbieden zijn: 6ft, 8ft, 10ft, 20ft, 40ft en 45ft. Ben je op zoek naar een container voor de transport overzees, of een ander model voor de transport van goederen of voor opslag? Afhankelijk van jouw doeleinde kies jij de geschikte container.

Omdat we beschikken over een ruim assortiment zijn veel containers direct uit voorraad leverbaar. Om de kwaliteit van de containers aan te geven, hebben we deze ingedeeld in 3 categorieën. De categorieën lopen van A tot en met C. Een A-kwaliteit container is nieuw of geheel gerenoveerd en dus vergelijkbaar met een nieuwe container. Een container met B- of C-kwaliteit zijn veelal gebruikte zeecontainers. Variërend van soms kleine tot aanwezige gebruikerssporen.
 

Wat kost een gebruikte container?

Bij Brinkbox kun je altijd rekenen op used containers met een goede kwaliteit. De containers zijn te huur, te koop of te leasen voor een scherpe prijs. We begrijpen bij Brinkbox dat het gaat om een flinke investering. Daarom willen we jou hier zou goed mogelijk bij adviseren. 

Wil je een gebruikte container kopen? In onze webshop vind je een uitgebreid aanbod en kies je voor een container van kwaliteit. Brinkbox staat bekend als dé specialist in verhuur en verkoop van verschillende soorten containers tegen de beste prijs. Neem vrijblijvend contact met ons op en wij helpen je graag bij het vinden van een geschikte gebruikte container!


 

 

Contact opnemen Komt u er niet uit?

Wij helpen u graag bij het vinden van de best passende container die perfect aansluit bij uw wensen en voorkeuren. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend advies. 

Samen nemen we de mogelijkheden door en komen we tot de meest passende oplossing. Wilt u graag een maatwerk oplossing? Ook daarvoor bent u bij Brinkbox op de juiste plek.


 

 
Komt u er niet uit?